söndag 22 februari 2015

Österrike - själva resan då?

Vi var ju lite nervösa över att bila till och från Österrike med en (nästan) 3-åring och en 4,5-åring...
Resan dit gick kanonbra, vi tog en övernattning som vanligt i Tyskland så det handlade om 5-6 timmar bilåkning per dag, inte mer än vi gjort tidigare.
Resan hem skulle vara eldprovet, Österrike-Sverige på en dag.. Vi startade ut kl 4 på morgonen för att slippa rusningen från Österrike och därmed all "stau" i södra Tyskland medan pojkarna kunde sova till frukost. Men Elis gillar att åka bil, och somnade inte förrän efter en timme vilket var lite oväntat, men det var inga problem. Han hade fullt upp att kolla på alla skyltar som vanligt. När de vaknat vid 7-snåret hade vi frukost i bilen och sen lite kissepaus och så köra på igen. Killarna var upptagna med att räkna lastbilar, kyrkor och broar och leka lite med sina kaniner och prata på som vanligt, ingen risk att vi somnar när vi har dem som underhåller oss..
Efter långlunch där pojkarna fick rastas av lite blev det dags för Kasselbackarna och plötsligt börjar Vidar må dåligt... Efter en inbromsning i kraftig nerförsbacke kom spyan som ett brev på posten, tur att vi var förberedda med påse så inga kläder eller bilklädsel fick något på sig. Tappra Vidar gnällde faktiskt ingenting utan när han fått upp lunchen så var allt bra igen, och han tog en tupplur och Elis fick gå tillbaka till att kolla på skyltar och kyrkor osv.
Allt flöt på hur bra som helst, tills vi kom till färjelägret i Puttgarden där vi fick vänta 45 min för att få köra på en färja, då tröt pojkarnas tålamod och de var oroliga att vi ALDRIG skulle komma med nån färja.. Men det gjorde vi såklart och kunde käka middag där också.
I slutet av Danmarksdelen av resan klagade Elis faktiskt på att det började bli ömt i skinkorna och ryggen av att sitta hela tiden, men det var det lilla det för sen somnade båda pojkarna och vi kunde bära in dem till sina sängar kl 19.30 efter färja nr 2. Wunderbar!
Vilka tålmodiga pojkar!!! Tur att de är vana vid att inte ha surfplattor, annars hade vi nog varit beroende av det, men det är kul att se allt de gör och pekar på och diskutera allt de frågar om, som t.ex. hur lång är en bro som man under innan det räknas som att man kör i en tunnel? Eller undrar om vi kör förbi fler broar än kyrkor? Och får man byta från att heja på flest antal kyrkor till att heja på flest antal lastbilar? Och när kommer vi egentligen till norra Tyskland? Och varför finns det vägbyggen? Och varför måste man kissa på varje ställe man stannar?  Osv osv osv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar