söndag 22 juni 2014

Rensat klädkammaren

I källaren finns det ju en varm del och en svale. I svalen finns det bastu med dusch, toalett, snickerbod, matkällare och en klädkammare. Vi har inte använt klädkammaren som just en klädkammare eftersom det känts sådär att ha organiska saker där när golv och väggar varit beklädda, och vi har haft det på "to-do"-listan att riva ut allt det där... Så igår kände vi oss lite rivningssugna och rev ut det fina men onödiga stavparkettgolvet och de lite fuktskadade gipsskivorna på väggarna, tillsammans med den garderob som också fanns där. 
Vi visste att golvet var uppreglat, men vi trodde att det skulle vara träreglar ingjutna i betongen och luft mellan betong och golv. Men icke. De hade tack och lov inte gjutit in reglarna i betongen, men däremot hade de lagt isolering mellan reglarna istället... Rakt på betongen... i en svale i källaren... Ingen bra idé... Den var direkt fuktig!
 Men det var ändå så att allt trä var i förvånansvärt bra skick. Det var någon bräda som hade lite fläckar på sig, men inget annat. Det stack dock i näsan när vi rev upp de sista brädorna golv mot den bortre väggen, men det försvann när vi väl plockat bort golvet.
 Även i väggen var det isolering och papp, och det var lite fuktigt ner mot golvet.
 Men det såg och luktade ändå ok när allt väl var städat och "fint". Superskönt att ha det här gjort, hoppas resten av golvet i källaren är reglat på samma sätt för då kommer det gå lätt att riva!

2 kommentarer: