lördag 27 juli 2013

Lortdjur!

Igår mötte vi upp Johan, Marie, Gustav o Tilde vid Skånes djurpark. Efter gårdagens regnande var vi klädda i långbyxor med shortsalternativ för pojkarna i bagaget, men då det visade sig bli typ årets varmaste dag så bytte vi snabbt kläder. Tyvärr hade jag inte varit lika smart själv utan fick svettas i mina svarta jeans... suck...
 Elis längtade efter ponnyridning o älgar, men var allt annat än missnöjd över att klappa får o titta på storkar o alla andra djur som fanns på vägen.


 Det var ett välplanerat matningsschema på djurparken så om vi gick i vårt vanliga tempo (aka sakta..) så lyckades vi pricka både sälmatning, björnmatning o en massa andra utfodringar, så man fick se alla djuren ordentligt. Elis o Gustav gillade lortdjuren oxå, eller hjortdjuren som vi andra kallade dem..
 Räven var mycket populär o Tilde o Vidar sprang mellan fönstrena i staketet för att se ur bästa vinkel.
 Till slut blev det ju ponnyridning o även älgklappning (det var en riktigt gosig liten älgkalv!), så då var Elis väldigt nöjd, o vi var glada att Elis faktiskt vågade rida på ponnyn.... förra årets ponnyridning på 4H-gården i Växjö slutade med att han ville av efter ca 1 sekund (ok då... snarade 0,5 sekunder..)...

 Att pojkarna är i klättringsfas är ingen nyhet, men det var noga vilka djurs stängsel de fick klättra på...
I slutet fanns även grävmaskiner o lekpark o vattenrutschkana, men då vi inte hade badkläder med så nöjde vi oss med grävmaskin i hettan o begav oss sedan hemåt för att njuta av möjligheten att gå runt i huset utan kläder :) Pust!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar